Министерството на отбраната подготвя задължителна военна подготовка за определена категория цивилни.

...
Министерството на отбраната подготвя задължителна военна подготовка за определена категория цивилни.
Коментари Харесай

Подготвят задължителна казарма за някои цивилни

Министерството на защитата подготвя задължителна военна подготовка за избрана категория цивилни. Това изясни неотдавна пред депутатите от защита заместник-министърът на защитата, а в този момент и длъжностен боен министър Атанас Запрянов. В друго свое изявление Зпрянов изясни, че се работи за това " младите български жители да бъдат готови за носене на военна работа при продължителна стандартна война ", предава БНР.

Засега Министерството на защитата единствено обмисля разновидности. Самите законодателни промени в Закона за запаса и в Закона за защитата са подготвени, само че на половина. Готови са текстовете за припомнянето на военните привички на тези, които са били в казармата преди 2007 година. Не са подготвени текстовете за наложителната военна подготовка на цивилното население.

Близки, осведомени с процеса, разясниха, че военните умения може да станат наложителни, да вземем за пример за лекарите или IT експерти. Миналата година участници в разискванията пък припомниха, че военното образование може да е наложително за искащите, които желаят да заемат постове в Министерство на вътрешните работи или в държавната администрация, както било във Франция.

" Ако този човек има тласък, вместо да върви, да пътува, фамилии да се разделят, да остане в България, ако има планове да се свърже с армията, да се основат оптимално положителни условия. "

Ненчев си спомня по какъв начин до момента в който бил министър, се нароили няколко паравоенни организации. Той прави извода, че в случай че няма условия, основани от армията, интересуващите се от военно дело ще отидат таман в такива формирования.

" Обществото да разбере, че вложенията в сигурността са фундаментални за действието му ", приканва от известно време и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Всички варианти са на масата, споделя политическото управление на армията за военното образование на цивилни. Решение обаче няма да бъде препоръчано до приключването на Стратегическия обзор на защитата, което точно поради този въпрос беше отсрочен до края на юни.

Досегашният боен министър Тодор Тагарев счита въпроса за комплициран и е на мнение, че " надали може да бъде решен в условия на политическа нестабилност ".

Никоя политическа партия от остарелия парламент в избирателен интервал не би се наела да взема тежки решения. След края на юни определените ще би трябвало да поемат рисковете от решаването на този " тежък и сензитивен проблем ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР